ana

Delikátní jídla plné lehkosti


Italské jídlo je patrně jednou z nejoblíbenějších a nejznámějších kuchyní v Evropě i na celém světě. Typické italské ingredience, a metody přípravy pokrmů inspirovali i v minulosti mnohé gastronomické nadšence a díky nim vznikaly nejrůznější skupinky a subkultury pokrmů, jako např. americko-italské jídlo. Na italském jídle oceníte především to, s jakou lehkostí je připravované, jak skvěle chutná a s jakým nadšením k němu Italové přistupují. Pokud byste si na cestě po téhle zemi měli užít jen jednu jedinou věc, buďte si jistí, že by se jednalo o jídlo!


Jak nejlépe nasát italskou gastronomii?

To nejlepší, co můžete udělat, pokud se chcete skutečně přiučit kouzlu italské gastronomie, je to, že své peníze investujete do kulinářského kurzu se skutečným Italem a do nákupu kvalitních surovin a svůj čas věnujete místním průvodcům, kteří vám prozradí vše o tom, co jídlo pro Italy ve skutečnosti znamená a umožní vám ochutnat autentické, tradiční ingredience. Ideální jsou také pouliční občerstvení v Římě, které pro mnoho turistů představují nezapomenutelný zážitek. Během návštěvy země se snažte navštívit co nejvíce místních restaurací, barů a kaváren. Jedině tak se přiblížíte tradiční kuchyni a poznáte její pestrost.

V jednoduchosti je krása

Italské jídlo se obvykle vyznačuje svou jednoduchostí a přísným zaměřením na čerstvé, kvalitní a sezónní suroviny. Italská kuchyně je samozřejmě po celém světě známá především tím, že je domovem pizzy, těstovin a ragů. V srdci tradiční italské kuchyně se pak klade důraz na zachování původních receptů předávaných z generace na generaci. Kromě toho jsou jídla často pojmenována podle místa, ve kterém vznikala a v jiných oblastech na ně tolik nenarazíte. Typické jsou například Boloňské špagety pocházející z Boloně. Rozmanitost podle regionů, zejména mezi severem a jihem, zapřičinila, že je italské jídlo tak neuvěřitelně bohaté a rozmanité. Italské lahůdky a speciality jsou také ovlivněny rodinnými tradicemi a regionálními zvyklostmi, takže jídelní zážitek se může lišit vzhledem k místu, ve kterém si jej dopřáváte.


TOP 5 pokrmů, které musíte vyzkoušet

Z přečtených řádků musí být všem jasné, že při návštěvě Itálie se vyplatí, pokud si necháte v břiše dostatek místa. Jedině tak můžete ochutnat těchto 5 nejlepších jídel:
  • Matky italské kuchyně - Pizza a těstoviny: Během dovolené by si člověk neměl nechat ujít slavnost těstovin a pizzy, dvou ikonických tradičních italských jídel.Druhy těstovin se výrazně liší v závislosti na tom, kam v Itálii cestujete. Pokud prozkoumáváte krásný Řím, objednejte si porci těstovin alla carbonara připravených s přísadami, jako jsou vejce, sýr Pecorino, guanciale (druh italského uzeného masa z vepřových tváří) a černý pepř nebo Spaghetti alla Gricia (se slaninou, sýrem, pepřem a chilli). Když přijde na pizzu, určitě vyzkoušejte Margheritu. Pochází z Neapole, vyniká svou jednoduchostí, chutností a křupavou tenkou krustou.
  • Arancini: Do křupava a zlatohněda smažené rýžové kuličky jsou obvykle plněné ragú, rajčatovou omáčkou, mozzarellou a hráškem. Podobně jako v Itálii i těstoviny a pizza, existují i ​​různé regionální variace arancini. Regionální speciality jsou smaženy s různými náplněmi jako třeba arancini con ragù (obsahující rajčatovou omáčku, rýži a mozzarellu), arancini con burro (vyrobené se smetanovou omáčkou béchamel) nebo arancini con funghi (s hříbky).
  • Prosciutto: Italský favorit, prosciutto, je sušenou šunkou, která je obvykle podávána v tenkých plátcích jako předkrm nebo jako doplněk sladkých melounů. Výborně se také hodí do obložených baget nebo ke slanému croissantu.
  • Risotto: I když Itálie není proslavená rýžovými pokrmy, rizoto je jedinečnou součástí tradiční italské kuchyně. Rizoto pocházející ze severní Itálie je krémové, vařené ve vývaru se šafránem, máslem, vínem a cibulkou. Maso, ryby a zelenina se někdy přidávají v závislosti na místních zvycích, včetně krevet, sépie, hrášku, hub, kuřecího masa, slaniny nebo choriza.
  • Tiramisu: Světlý a krémový dezert vyhledávaný místními obyvateli i cestovateli. Při přípravě této dobroty jsou potřebné přísady jako piškoty, káva, vejce, cukr, kakao a mascarpone. Tradiční tiramisu také na mnoha místech nahrazují inovativními recepty s ovocem nebo čokoládou.

Kulinářský kurz můžete uhradit z nebankovní půjčky

Inspiroval vás článek k návštěvě evropského jihu? Toužíte po tom naučit se připravit tradiční italskou pizzu nebo těstoviny? Splňte si svůj sen a do investujte do kvalitního kurzu nebo zájezdu. S financemi vám vypomůže půjčka online, kterou sjednáte z pohodlí domova. Splatit ji můžete hned z další výplaty, je to totiž krátkodobá půjčka. Navíc má mnoho výhod - na vašem účtu bude už na druhý den a navíc si o ni můžete požádat kdykoliv v budoucnu znovu.


Vložte komentář


Jméno (požadováno)

Web

Příspěvek (požadováno)


Vytvořenou službou P-C.cz - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránek